Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Hoeveel kan je lenen?

Een woning kopen. Je gaat ervoor! Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen.

Marktwaarde van een huis

Je kunt maximaal 100% van de marktwaarde van een huis lenen. Of 106% als je je huis verduurzaamt. Bijvoorbeeld met energiezuinige kozijnen in combinatie met hoog rednements beglazing (HR++), zonnepanelen of een warmtepomp. De marktwaarde van een huis is het bedrag waar de taxateur op uitkomt. Dit bedrag vind je terug in het taxatierapport. Dat hoeft dus niet de prijs te zijn waarvoor het huis te koop staat.

Koop je een nieuwbouwhuis? Dan is de koopsom de marktwaarde. Daar kan tijdens de bouw nog wat bijkomen of afgaan zoals meerwerk, renteverlies of bouwkosten. Als de hypotheek bij de notaris is gepasseerd dan staat de waarde voor NHG vast.

Je inkomen bepaalt hoeveel je kunt lenen

Hoeveel je kan lenen hangt allereerst af van hoeveel je verdient. Maar ook van de hoogte van de waarde van je woning en de hypotheekrente spelen mee. Met HollandWoont kan je een hypotheek van maximaal € 355.000,- krijgen. Maak jij je huis groener, dan kan je zelfs tot € 376.300,- lenen.

Met welk type inkomen mag je een HollandWoont hypotheek afsluiten? We zetten het voor je op een rij. Je mag inkomen hebben uit:

  • loondienst
  • zelfstandig bedrijf of beroep
  • toekomstige inkomensstijging
  • toekomstig dienstverband
  • pensioen
  • sociale uitkeringen
  • PGB/gastouderschap

Reken zelf uit wat je kunt lenen

We hebben een handige rekentool gemaakt. Daarmee kun je eenvoudig en snel berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen op basis van jouw inkomen. Begin hier.

Bereken het zelf

Wie is HollandWoont?

Een hypotheek is niet niks. Er komen veel vragen op je af. Je adviseur kan veel vragen beantwoorden. Maar uiteindelijk maak je zelf de beslissing voor welke hypotheek je kiest. Dan wil je een goed advies en een goed gevoel hebben bij je keuze. Lees hier meer over: Wie is HollandWoont? Voor wie is HollandWoont? Waarom kiezen voor HollandWoont?