Altijd goed

Nationale Hypotheek Garantie

De HollandWoont hypotheek heeft Nationale Hypotheek Garantie. Als je van zekerheid houdt en je aan de voorwaarden voldoet, dan kan dit een goede optie zijn. Lees maar. Dan weet je precies hoe het zit.

Voordelen van Nationale Hypotheek Garantie

 • Altijd goed

  Een hypotheek met NHG past bij je inkomen. Je leent nooit te veel en er blijft genoeg over voor andere uitgaven.
 • Zekerheid

  Omdat NHG extra zekerheid geeft, belonen geldverstrekkers met een lagere hypotheekrente.
 • Vangnet

  Gaat je relatie uit of gebeurt er iets anders waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen? Met NHG vertrouw je op een vangnet.

Prettige zekerheid

De Nationale Hypotheek Garantie – in het kort NHG – is een prettige zekerheid. Een hypotheek met NHG past namelijk altijd bij je inkomen. Dat is zeker. Alle controles daarvoor zijn ingebouwd, want NHG werkt met bepaalde regels.

Dat wil zeggen dat je elke maand genoeg geld overhoudt als je je aan die regels houdt. Want je wilt natuurlijk ook gewoon je boodschappen en je vaste lasten kunnen betalen. Bekijk samen met een adviseur welke hypotheeklasten bij jouw situatie passen.

Wat als…?

Kies je voor een HollandWoont hypotheek? Dan biedt NHG je extra zekerheid. Bijvoorbeeld als je werkloos of arbeidsongeschikt wordt. Of als je gaat scheiden. De NHG werkt dan als een soort vangnet. En zorgt ervoor dat je niet met een vervelende restschuld blijft zitten. Natuurlijk gelden daar regels voor.
Meer informatie

NHG, dat scheelt!

Weet je wat ook zo lekker Hollands is aan een HollandWoont hypotheek met NHG? Het kan je een hoop geld besparen. De kosten zijn laag en je kunt ze in veel gevallen aftrekken van de belasting. En je krijgt een lagere rente. Daar profiteer je elke maand van. Dat kan duizenden euro’s schelen over de hele looptijd van je hypotheek.

Bereken hypotheek

Vind jouw adviseur


Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt een bouwdepot?

  Ga je een bestaande woning verbouwen of nieuwbouw kopen, dan kun je gebruikmaken van een bouwdepot. Bij het afsluiten van een hypotheek, kun je een deel van het hypotheekbedrag in een bouwdepot laten zetten. Dit geld kun je gebruiken om verbouwkosten of de bouw van een nieuwbouwhuis te betalen. Het moet wel een verbouwing zijn die waarde toevoegt aan je huis.

  De hoogte van het bouwdepot is onder andere afhankelijk van de waarde van je woning voor en na verbouwing.

  Als je gebruikmaakt van een bouwdepot kan je altijd in Mijn HollandWoont facturen van bijvoorbeeld je aannemer indienen. Bij het insturen kan je aangeven of het bedrag aan jezelf of aan de leverancier moet worden overgemaakt.

 • Ik wil aflossen

  Heb je een leuke meevaller of wil je gewoon je maandlasten laten zakken? Dan kun je extra aflossen op je hypotheek. Je kunt elke maand met je eigen geld extra terugbetalen, omdat je op dit moment wat over hebt. Maar je kunt ook je hele hypotheek in één keer aflossen. Er zit geen bovengrens aan het bedrag dat je extra aflost en we rekenen er ook geen kosten voor. Het is heel makkelijk om dit te doen via de knop Mijn HollandWoont bovenaan de pagina. Zodra je inlogt en aangeeft hoeveel je extra wil aflossen, krijg je een link naar iDEAL om het bedrag over te maken.

 • Is HollandWoont aangesloten bij de AFM?

  HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en is verantwoordelijk voor het verstrekken van een hypotheek aan consumenten. Hierbij neemt HollandWoont zijn zorgplicht naar consumenten heel serieus: op het moment dat de hypotheek wordt verstrekt, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

 • Kan ik de aflosvorm van mijn hypotheek wijzigen?

  Ja, hier zijn mogelijkheden voor. Afhankelijk van de situatie kun je je hypotheek omzetten naar een aflossingsvrije, annuïtaire of lineaire aflosvorm. Of een combinatie hier van.

 • Kan ik mijn hypotheek verhogen? En voor welke aflosvorm kan ik kiezen?

  Je kunt je hypotheek meenemen voor het op dat moment uitstaande bedrag. Als je boven op het uitstaande bedrag een hogere hypotheek wil, geldt voor die verhoging dat we pas op dat moment kunnen beoordelen of we de hogere hypotheek wel of niet kunnen geven. De hogere hypotheek kan je alleen afsluiten als een annuïteiten- of een lineaire hypotheek. Wanneer je je hypotheek gaat verhogen, dan mag je hypotheek in totaal maximaal € 500.000,- zijn.

 • Kan ik ook gebruik maken van de meeneemregeling als ik verhuis van een woning met een hypotheek mét NHG naar een woning met een hypotheek zónder NHG?

  Ja, dat kan. Je risicoklasse wijzigt dan wel. Hierdoor kan het ook gebeuren dat je rente wijzigt. Voor het bepalen van de rente van de nieuwe risicoklasse van je nieuwe hypotheek, kijken we naar de rentelijst die van toepassing is op je oude hypotheek. Het kan gebeuren dat er op meerdere leningdelen andere rentelijsten van toepassing zijn.

Bekijk alle 'veelgestelde vragen'