Altijd goed

Stap 4: belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

Hypotheek en toekomst - Afbeelding weegschaal met appels
Hypotheek en toekomst - Afneelding man en vrouw lachend op de bank

Welke toekomstplannen?

Kijk eens naar de afgelopen vijf jaar. Grote kans dat er veel is gebeurd. Dus wat denk je van de komende tien jaar of langer? Heb je een kinderwens of gaan de kinderen juist het huis uit? Ga je voor jezelf beginnen? Of worden jullie tweeverdieners? De beste hypotheek voor jou is de hypotheek die je nu al rekening houdt met je toekomstverwachtingen.

Hypotheek en toekomst - Man en vrouw lachend in de keuken

Type hypotheek

Bij twee soorten hypotheken mag je de rente aftrekken van de belasting. Soms kan dit ook bij een aflosvrije hypotheek als je deze voor 31 december 2012 had afgesloten. Zo woon je een stuk goedkoper. Het gaat om een annuïteitenhypotheek en om een lineaire hypotheek. Na dertig jaar is de hypotheekrenteaftrek voorbij. Dan kun je dus ook kiezen voor een andere hypotheekvorm, zoals een aflossingsvrije- of beleggingshypotheek.

Extra’s meefinancieren

In principe mag je niet meer hypotheek krijgen dan de aankoopwaarde van je woning plus eventuele verbouwingskosten. De notariskosten, taxatie en andere bijkomende kosten moet je dus uit eigen zak betalen. Ga je energiebesparende voorzieningen aanbrengen, dan mag je soms toch meer lenen.

Een hypotheek in 7 stappen 💪

Een onafhankelijke adviseur geeft je advies over jouw persoonlijke en financiële situatie en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook weet je dan hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding man en vrouw kijken bedenkelijk
Stap 1

Wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen.

Hypotheek regelen
Hypotheek in 7 stappen - afbeelding jongeman krijgt advies van een goede hypotheekadviseur
Stap 2

Goede adviseur

Het klinkt misschien raar, maar een goede adviseur verdient geld voor je. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en adviseert je de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Goede adviseur
NHG hypotheek - Afbeelding man op de fiets
Stap 3

Erop af!

e hebt een leuke woning gezien. Bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd om actie te ondernemen. Via de makelaar regel je een bezichtiging.

Erop af!
NHG hypotheek - Afbeelding appels op weegschaal
Stap 4

Belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

Belangrijke afwegingen
NHG hypotheek - Afbeelding blokjes kaas met vlaggetjes
Stap 5

Rente aanbod

HollandWoont wil altijd de beste zijn. Dus als de marktrente in die drie weken vanaf het renteaanbod zakt, dan zakt jouw rente gewoon mee.

Rente aanbod
Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 6

Aanbod hypotheken

Jij hebt al je keuzes gemaakt, HollandWoont heeft al jouw papieren bekeken. Het totale hypotheekaanbod ligt nu op tafel.

Hypotheekaanbod
Goede hypotheekadviseur - Afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 7

Naar de notaris

Tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Naar de notaris

Vind jouw adviseur


Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur