Altijd goed

Stap 3: erop af!

Je weet wat je wil, je hebt een goede adviseur geselecteerd en hebt een leuke woning gezien bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd voor actie! Via de makelaar regel je een bezichtiging.

Wees er snel erbij

In sommige delen van het land zijn er weinig beschikbare woningen. Wacht dus niet te lang met een bezichtiging als je je ideale woning ontdekt op een van de woningwebsites. Beter nog: vertel zo veel mogelijk makelaars wat je zoekt. Dan ben je een van de eerste mensen die het hoort als er zo’n woning te koop staat. Misschien zelfs voordat het in de publiciteit komt.

Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur

Rustig beslissen

Laat je niet gek maken. Je weet inmiddels wat je maximale hypotheekbedrag is. Bied daar niet overheen. Teken het voorlopige koopcontract pas als al je vragen zijn beantwoord. Overigens heb je daarna nog drie dagen om toch van de koop af te zien. Als je later afhaakt, dan kan de verkoper je een boete opleggen. Dit is meestal 10% van het aankoopbedrag. Doe dus niets overhaast. Tip: neem iemand mee als je gaat kijken.

Aankoopkeuring

Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren. Dan weet je of er geen grote gebreken zijn. En wat er nodig is om die eventueel te repareren. Bij nieuwbouwwoningen heet dat een opleveringskeuring. Op internet vind je verschillende aanbieders van deze diensten. Bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. Check ook altijd even wat het energielabel van de woning is. Dit geeft een indicatie van hoe energiezuinig je huis is en wat je dus zelf nog kunt doen om energie te besparen.

Vereniging Eigen Huis

Een hypotheek in 7 stappen 💪

Een onafhankelijke adviseur geeft je advies over jouw persoonlijke en financiële situatie en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook weet je dan hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding man en vrouw kijken bedenkelijk
Stap 1

Wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen.

Hypotheek regelen
Hypotheek in 7 stappen - afbeelding jongeman krijgt advies van een goede hypotheekadviseur
Stap 2

Goede adviseur

Het klinkt misschien raar, maar een goede adviseur verdient geld voor je. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en adviseert je de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Goede adviseur
NHG hypotheek - Afbeelding man op de fiets
Stap 3

Erop af!

Je hebt een leuke woning gezien. Bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd om actie te ondernemen. Via de makelaar regel je een bezichtiging.

Erop af!
NHG hypotheek - Afbeelding appels op weegschaal
Stap 4

Belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

Belangrijke afwegingen
NHG hypotheek - Afbeelding blokjes kaas met vlaggetjes
Stap 5

Rente aanbod

HollandWoont wil altijd de beste zijn. Dus als de marktrente in die drie weken vanaf het renteaanbod zakt, dan zakt jouw rente gewoon mee.

Rente aanbod
Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 6

Aanbod hypotheken

Jij hebt al je keuzes gemaakt, HollandWoont heeft al jouw papieren bekeken. Het totale hypotheekaanbod ligt nu op tafel.

Hypotheekaanbod
Goede hypotheekadviseur - Afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 7

Naar de notaris

Tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Naar de notaris

Vind jouw adviseur