Hypotheek met een eigen zaak

Voor jezelf werken komt steeds vaker voor. Volgens de Kamer van Koophandel zijn er inmiddels zo’n 1,2 miljoen fulltime en parttime zzp’ers. En dan nog vele ondernemers met een bv of andere rechtsvorm. Voor jezelf werken is dus heel gewoon. En een hypotheek krijgen is dan dus ook heel gewoon.

Wat is jouw situatie? 🧭

 • Ondernemer

  Al na een jaar nadat je voor jezelf bent begonnen een volledige hypotheek tot 100% van de marktwaarde van je nieuwe huis.
 • ZZP-er

  Zolang je voldoende inkomsten en een gezond bedrijf hebt, helpen wij je graag met de aankoop van een huis.
 • Bijzonder

  Zelfstandigen met inkomsten uit pgb, deelvissers, predikanten, gastouders en raadsleden zijn ook welkom bij HollandWoont.

Kun je als ZZP’er een hypotheek krijgen?

Ben jij zelfstandig ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten? Dan doe je dat natuurlijk bij HollandWoont! Een hypotheekadviseur bij jou in de buurt helpt je hier graag mee verder. Wil je meer weten over een hypotheek met NHG? Lees ons eerder uitgebrachte blog.
Lees artikel

Wie A zegt, moet ook B zeggen.

Daarom kun je bij HollandWoont zelfs een volledige hypotheek tot 100% van de marktwaarde van je nieuwe huis krijgen. Al na een jaar nadat je voor jezelf bent begonnen. Daarvoor moet je al eerder een tijdje inkomen uit loondienst hebben ontvangen én, net als iemand die in loondienst werkt, je huidige inkomen aantonen. Dat kan via een zogeheten Inkomensverklaring Ondernemer. Dit kun je geheel objectief laten opstellen door een van de experts die zijn aangewezen door de Nationale Hypotheek Garantie.

Ben je zzp’er? Ook dan ben je welkom bij HollandWoont. Zolang je voldoende inkomsten en een gezond bedrijf hebt, helpen wij je graag met de aankoop van een huis. Ook bijzonder is dat zelfstandigen met inkomsten uit pgb, deelvissers, predikanten, gastouders en raadsleden welkom zijn bij HollandWoont.

Vind jouw adviseur


Veelgestelde vragen

 • Moet ik gebruik maken van een adviseur?

  Ja, bij een nieuwe hypotheek moet je hele financiële situatie opnieuw worden bekeken. Een wijziging in je hypotheek kan grote financiële gevolgen hebben. Bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek vinden wij het daarom niet meer dan logisch dat klanten gebruik maken van een adviseur.

 • Waar komt het geld van HollandWoont vandaan?

  Alle aanbieders van hypotheken hebben kapitaal nodig om hypotheken te kunnen verstrekken. Dit kapitaal kunnen zij bijvoorbeeld verkrijgen door spaargeld te vragen van consumenten, door te lenen bij andere grote partijen of via financieringsvormen waarin investeerders kunnen participeren. HollandWoont maakt gebruik van dat laatste model.

  Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse institutionele partijen (banken, verzekeraars, pensioenfondsen gevestigd in de EU, Zwitserland, Noorwegen, US of UK). Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig. Daarnaast maken wij afspraken met investeerders om er voor te zorgen dat wij consumenten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij nieuwe wensen.

 • Hoe kan ik HollandWoont bereiken?

  Bellen: Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur via 010 242 2291.

  E-mail: hallo@hollandwoont.nl

  Post: HollandWoont, Postbus 2936, 3000 CX Rotterdam

Bekijk alle 'veelgestelde vragen'