Altijd goed

Stap 7: naar de notaris

Als alles rond is, is het tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Als de verkoper een projectontwikkelaar is, dan is de kans groot dat de hele straat of wijk ongeveer tegelijk wordt opgeleverd. Als je je woning koopt van een particuliere eigenaar, dan kunnen jullie samen een datum afspreken. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jongedame krijgt hypotheekadvies

Hypotheekakte

De hypotheekakte is het contract tussen jou en de geldverstrekker, HollandWoont. Daarin staat bijvoorbeeld dat jij geld leent om de woning te kopen of je huidige hypotheek terug te betalen, alleen of samen met je partner. Ook ligt vast wat voor soort hypotheek het is, hoe lang je rentevast periode is en welk rentetarief geldt. Verder is er afgesproken dat als je niet terugbetaalt, de bank je huis mag verkopen. In de hypotheekakte staan geen verrassingen: alles is al eerder met je doorgesproken door de hypotheekadviseur of de notaris zelf.

Hypotheek passeren bij de notaris - Afbeelding jong stel krijgt sleutel nieuwe woning

Leveringsakte

De leveringsakte (ook akte van levering genoemd) is het contract tussen jou en de verkoper van de woning. Daarin staan de afspraken die ook al in het voorlopige koopcontract zijn opgenomen. Aangevuld met kadastrale gegevens, zoals waar de grenzen van je huis en tuin lopen. Of dat je lid wordt van een Vereniging van Eigenaren. Ook kunnen allerlei bijzonderheden worden genoemd. De notaris neemt alle details met je door.

Website Nibud

Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur

Testament en levenstestament

De koop van een huis of appartement kan een goed moment zijn om een testament te maken. Je gaat nu immers bezit opbouwen. Wat moet daarmee na je overlijden gebeuren? Bovendien is het vaak goedkoper als je testament gelijk regelt bij de notaris. En koop je de woning samen en je bent niet getrouwd of hebt geen geregistreerd partnerschap? Overleg dan ook eens over een samenlevingsovereenkomst.

Er zijn ook situaties denkbaar dat je in je leven niet meer zelf kunt beslissen. Als je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan is niet meteen duidelijk wie er namens jou mag beslissen. Over geldzaken, maar ook bijvoorbeeld over doorbehandeling bij ziekte.

Sleuteloverdracht

Op de dag dat je naar de notaris gaat, loop je eerst nog eens door de woning die je gaat kopen. Samen met de huidige eigenaar. Zo weet je precies hoe het huis er op dit moment uitziet. Na het tekenen bij de notaris is het grote moment aangebroken: je krijgt de sleutel! Gefeliciteerd en heel veel plezier en geluk in je nieuwe woning.

Een hypotheek in 7 stappen 💪

Een onafhankelijke adviseur geeft je advies over jouw persoonlijke en financiële situatie en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook weet je dan hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding man en vrouw kijken bedenkelijk
Stap 1

Wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen.

Hypotheek regelen
Hypotheek in 7 stappen - afbeelding jongeman krijgt advies van een goede hypotheekadviseur
Stap 2

Goede adviseur

Het klinkt misschien raar, maar een goede adviseur verdient geld voor je. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en adviseert je de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Goede adviseur
NHG hypotheek - Afbeelding man op de fiets
Stap 3

Erop af!

e hebt een leuke woning gezien. Bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd om actie te ondernemen. Via de makelaar regel je een bezichtiging.

Erop af!
NHG hypotheek - Afbeelding appels op weegschaal
Stap 4

Belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

Belangrijke afwegingen
NHG hypotheek - Afbeelding blokjes kaas met vlaggetjes
Stap 5

Rente aanbod

HollandWoont wil altijd de beste zijn. Dus als de marktrente in die drie weken vanaf het renteaanbod zakt, dan zakt jouw rente gewoon mee.

Rente aanbod
Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 6

Aanbod hypotheken

Jij hebt al je keuzes gemaakt, HollandWoont heeft al jouw papieren bekeken. Het totale hypotheekaanbod ligt nu op tafel.

Hypotheekaanbod
Goede hypotheekadviseur - Afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 7

Naar de notaris

Tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Naar de notaris

Vind jouw adviseur