Lekker Hollands

Over HollandWoont

Een hypotheek is niet niks. Er komen veel vragen op je af. Je adviseur kan veel vragen beantwoorden. Maar uiteindelijk maak je zelf de beslissing voor welke hypotheek je kiest. Dan wil je een goed advies en een goed gevoel hebben bij je keuze.

Actuele hypotheekrente - Afbeelding man en vrouw drinken koffie in de keuken

HollandWoont in het kort

 • 13.000 gelukkige huizenkopers

  We vinden het heel fijn om dat we voor meer dan 13.000 klanten een droomwoning hebben mogen financieren.
 • 2,6 miljard aan hypotheken verstrekt

  Inmiddels is de hypotheekportefeuille van HollandWoont 2,6 miljard.
 • HollandWoont bestaat sinds 2019

  3,5 jaar na de livegang van HollandWoont hebben meer dan 650 adviseurs een HollandWoont hypotheek geadviseerd.

Nuchtere hypotheek

HollandWoont wil jou op een verantwoorde manier, prettig laten wonen. Ons geld komt van binnenlandse en buitenlandse investeerders. Wij maken hele duidelijke afspraken met deze investeerders om ervoor te zorgen dat wij nieuwe en bestaande klanten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij hun woonwensen. HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) net als alle grote banken.

Gouden Lotus Award 2022

HollandWoont is in 2020, 2021 en 2022 genomineerd voor de Gouden Lotus Award in de categorie Beste hypotheekverstrekker (<3 jaar). Daar zijn we natuurlijk apetrots op! Wie mochten er stemmen? Dat waren de hypotheekadviseurs. We hebben de award helaas niet gewonnen, maar we zijn in ieder geval al heel blij met de nominering.
Rentearchief - afbeelding 3 personen aan de keukentafel

Voor wie is HollandWoont?

HollandWoont is er voor hele gewone mensen die niet graag te veel betalen. Gewoon mensen zoals jij en ik. Voor mensen die fijn willen wonen, maar ook nog geld willen overhouden voor vakantie of een leuke hobby. Dus voor mensen met hele normale wensen. En altijd met de zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie!

Je kiest voor HollandWoont, omdat je gewoon een goede hypotheek wilt zonder fratsen. Geen complex product of moeilijke teksten, maar een voordelige en goede hypotheek. Onze moderne voorwaarden en scherpe prijs hebben al heel wat klanten blij gemaakt.

Een betere wereld begint bij jezelf

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een betere samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat je in een huis woont dat energiezuinig is, maar ook comfort geeft. Dat begint al bij je hypotheek.

 • Zo kun je een extra bedrag lenen waarmee je je huis extra kunt isoleren, een warmtepomp kunt kopen of zonnepanelen laten installeren.
 • Samen willen we ervoor zorgen dat heel Nederland in duurzamer huizen woont en er minder CO2 wordt uitgestoten. Want zo zorgen we voor een lagere energierekening en een betere wereld.
 • Wij gaan ons best doen om gemiddeld energielabel C te hebben onder de HollandWoont hypotheken in 2025. In 2030 willen we dat verhogen naar gemiddeld energielabel B.

Helder uitgelegd!

Meer over HollandWoont

Je eigen huis kopen

Waar kom het geld vandaan?

Mijn HollandWoont

Contact HollandWoont - Afbeelding spaarpot kikker

Waar komt het geld vandaan?

Alle aanbieders van hypotheken hebben kapitaal nodig om hypotheken te kunnen verstrekken. Dit kapitaal kunnen zij bijvoorbeeld verkrijgen door spaargeld te vragen van consumenten, door te lenen bij andere grote partijen of via financieringsvormen waarin investeerders kunnen participeren. HollandWoont maakt gebruik van dat laatste model.

Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse institutionele partijen (banken, verzekeraars, pensioenfondsen gevestigd in de EU, Zwitserland, Noorwegen, US of UK). Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig. Daarnaast maken wij afspraken met investeerders om er voor te zorgen dat wij consumenten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij nieuwe wensen.

Serieuze zaak HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en is verantwoordelijk voor het verstrekken van een hypotheek aan consumenten. Hierbij neemt HollandWoont zijn zorgplicht naar consumenten heel serieus: op het moment dat de hypotheek wordt verstrekt, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

Veelgestelde vragen hypotheek - afbeelding proostende dames

2 miljard in 2,5 jaar

2,5 jaar na de livegang van HollandWoont bereikt de hypotheekportefeuille de bijzondere grens van 2 miljard. Vanaf de start werd HollandWoont door vele adviseurs omarmd en dit aantal is alleen maar gegroeid. Een grote aanwezigheid in de top 3 van de 30-jaars NHG-rente zorgt dat we opvallen, maar een persoonlijke service en een goed product zorgen voor vertrouwen onder adviseurs en consumenten.

We vinden het heel fijn om bijna 10.000 consumenten een goed product tegen een voordelig tarief te bieden en op die manier woonplezier te creƫren. We zijn ontzettend trots op deze mijlpaal en willen hiervoor onze medewerkers, adviseurs, serviceproviders, business partners en funders enorm bedanken, want dit kunnen we alleen doen als we het samen doen.

We steunen Habitat for Humanity

Je huis hoort je veilige plek te zijn. Een plek waar je je thuis voelt. Helaas zijn er nog veel plekken op de wereld waar een veilig huis niet vanzelfsprekend is. Daarom steunen wij Habitat for Humanity. De manier waarop Habitat te werk gaat vinden wij uniek. Ze zien mensen in ontwikkelingslanden niet als slachtoffers, maar als zelfstandige mensen die - met een steuntje in de rug - heel goed in staat zijn om een eigen toekomst op te bouwen.
Lees meer en doneer