Lekker groen

Maak je huis groener

Duurzaam wonen is goed voor het klimaat en goed voor je eigen portemonnee. Zo zijn je energiekosten een heel stuk lager. Als jij je huis gaat verduurzamen, dan is bij HollandWoont vaak een extra (hogere) hypotheek mogelijk. Lees hier alles over verduurzamen en je hypotheek.

Zonnepanelen of warmtepomp?

 • Zonnepanelen

  Bespaar op je energierekening. Sluit een extra hypotheek af en ga voor zonnepanelen voor duurzame energie.
 • Warmtepomp

  Met een warmtepomp verwarm je efficiënt en milieuvriendelijk je ruimte en bespaar je op je energierekening.
 • Terugwinnen

  Win warmte terug vanuit je douchewater met een warmte-terugwinsysteem (wtw). Met een extra hypotheek financier je hem.

Energie besparen? HollandWoont helpt.

Tegenwoordig zijn alle nieuwbouwwoningen ‘BENG’: Bijna EnergieNeutraal Gebouwen. In andere woorden: je verbruikt ongeveer evenveel energie voor verwarming en stroom als je opwekt. Nog een stap verder zijn de zogeheten NOM-woningen: Nul-op-de-Meter. Dan is de totale energieverbruik per saldo niets, of je verdient zelfs nog iets met teruglevering.

Jaloers? Lees dan verder hoe ook jij voor een bestaand huis via je eerste hypotheek of door je hypotheek te verhogen geld kunt krijgen om belangrijke stappen in duurzaamheid te zetten.

Hypotheek en energiebesparing

Er zijn twee potjes met geld beschikbaar om je huis te verduurzamen: de Energie Besparende Voorzieningen (EBV) en het Energiebespaarbudget (EBB). Vergeet die afkortingen verder, maar dan herken je ze tenminste als je ze ergens anders tegenkomt. In de praktijk zijn hypotheken met EBV en EBB allebei bedoeld voor hetzelfde en mag het geld echt alleen maar voor verduurzaming gebruikt worden via een depot. Dat betekent dat je pas aan de hand van facturen het geld daadwerkelijk krijgt.

Het enige verschil is dat je bij de energiebesparende voorzieningen vooraf weet wat je gaat doen. Bij het Energiebespaarbudget wil je alvast het geld achter de hand hebben en rustig uitzoeken welke duurzaamheidsmaatregelen je gaat nemen. Overleg met een adviseur wat jij extra kan lenen om te verduurzamen.

Isoleren, isoleren, isoleren 😀

 • Isoleren

  Bespaar op je energierekening. Sluit een extra hypotheek af en isoleer je gevel, dak, vloer en (water)leidingen.
 • Energiezuinig

  Vervang je deuren en kozijnen door een energiezuinige variant en bespaar op je energiekosten.
 • HR++-glas

  Dubbel glas met een coating en een isolerend glas zorgt ervoor dat jij bespaart op je energierekening.

Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur

Bonus: een beter energielabel

O ja, nog even dit: je huis verduurzamen levert op de eerste plaats comfort voor jezelf op. Denk bijvoorbeeld aan: nooit meer last van koude luchtstroom over je vloer en tocht. Daarnaast is het klimaat blij met je lagere CO2-voetafdruk. Alleen al omdat je minder energie verbruikt.

Tip: het taxatierapport

Wil je extra lenen om je huis groener te maken? Bespreek dit dan met de taxateur voordat die je huis taxeert. De taxateur berekent dan twee bedragen: voor en na de groene aanpassingen. Zo kunnen wij zien hoeveel geld je nodig hebt voor de aanpassingen aan je huis.