Hypotheekrente

Verlaag de rente van je hypotheek

Rentes kunnen stijgen of dalen. We bieden je altijd een rente die zo goed mogelijk past bij je situatie. Maar als de rente daalt, dan wil je graag ook een lagere rente. Dat kan bij HollandWoont. Zélfs als je hypotheekrente eigenlijk vaststaat.

Hoe werkt rentemiddeling?

In de video hiernaast zie je hoe rentemiddeling in z’n werk gaat. Heb je een HollandWoont hypotheek? Dan kun je via Mijn HollandWoont rentemiddeling aanvragen.

Gespreide vergoeding

Door het stopzetten van het huidige, duurdere rentecontract hebben we financieel nadeel. Net als bij vervroegde aflossing van de hypotheek mogen we hiervoor een vergoeding in rekening brengen. Deze vergoeding voor rentemiddeling hoef je bij HollandWoont gelukkig niet in één keer te betalen. We smeren die als het ware uit over de jaren dat je nieuwe rentevaste periode loopt. Daardoor betaal je elke maand een klein beetje in je nieuwe rentebedrag. Dit bedrag mag je aftrekken van je inkomstenbelasting. Elk jaar een klein stukje. Voor rentemiddeling brengen we eenmalig € 250,- administratiekosten in rekening.

Rente verlagen met rentemiddeling

Als de huidige hypotheekrentes lager zijn dan de rente die je nu betaalt, kan je door middel van rentemiddeling je rente voor de rest van de looptijd verlagen. Je zet je huidige rentecontract met bijbehorende rentevaste periode stop. Tegelijk spreek je een nieuwe, lagere rente met een (langere resterende) rentevaste periode af met ons.
Rekenvoorbeeld

Wat is jouw voordeel?

Rentemiddeling is niet voor iedereen goedkoper. Weten hoe het voor jou uitpakt? Je mag ons vier keer per jaar een berekening laten maken. Gratis. Je regelt het rechtstreeks via Mijn HollandWoont. Natuurlijk kan je ook advies vragen aan je hypotheekadviseur, maar dit is bij rentemiddeling niet verplicht.

Mijn HollandWoont