Altijd goed

Hypotheek regelen stap 1: wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen. Zoals het type woning, je maandelijkse kosten en eventueel eigen geld dat je kan inbrengen.

Hypotheek regelen - Afbeelding man en vrouw kijken naar telefoon

Type woning

Een huis of een appartement? Nieuwbouw of bestaand? Hoeveel kamers en hoe groot moet de tuin zijn? In de buurt van waar je nu woont, of juist in een heel andere regio? Er staan tegenwoordig in verhouding weinig woningen te koop.

Hypotheek regelen - Afbeelding man en vrouw kijken naar tablet

Maandelijkse kosten

Wonen moet leuk zijn. En niet zo duur dat je alles ervoor opzij moet zeten. Hoeveel vaste kosten kun je betalen? Dus behalve je hypotheek ook bijvoorbeeld de gemeentelijke belastingen. Verzekeringen. Grote kans dat je ook abonnementen voor je mobiele telefoon, internet en film- en sportzenders hebt. Misschien ook wel een bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren. Je auto en sportclub niet te vergeten. Zet het eens voor jezelf op een rijtje. Het Nibud heeft online handige hulpmiddelen.

Website Nibud

Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur
Hypotheek regelen - Afbeelding portemonne

Eigen geld

De wet zegt onder andere dat je niet meer mag lenen dan dat je nieuwe woning waard is. Maar er komen nog meer kosten kijken bij het kopen van een woning. Zoals de makelaar en de notaris. Verbouwen en inrichten. Je hebt daarom altijd eigen geld nodig. Geld dat jezelf hebt gespaard. Maar misschien kunnen je ouders of schoonouders ook helpen. Zij mogen namelijk belastingvrij geld schenken voor het kopen van je huis. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Je leest er alles over op de website van de Belastingdienst.

Website Belastingdienst

Een hypotheek in 7 stappen 💪

Een onafhankelijke adviseur geeft je advies over jouw persoonlijke en financiële situatie en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook weet je dan hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding man en vrouw kijken bedenkelijk
Stap 1

Wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen.

Hypotheek regelen
Hypotheek in 7 stappen - afbeelding jongeman krijgt advies van een goede hypotheekadviseur
Stap 2

Goede adviseur

Het klinkt misschien raar, maar een goede adviseur verdient geld voor je. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en adviseert je de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Goede adviseur
NHG hypotheek - Afbeelding man op de fiets
Stap 3

Erop af!

e hebt een leuke woning gezien. Bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd om actie te ondernemen. Via de makelaar regel je een bezichtiging.

Erop af!
NHG hypotheek - Afbeelding appels op weegschaal
Stap 4

Belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

Belangrijke afwegingen
NHG hypotheek - Afbeelding blokjes kaas met vlaggetjes
Stap 5

Rente aanbod

HollandWoont wil altijd de beste zijn. Dus als de marktrente in die drie weken vanaf het renteaanbod zakt, dan zakt jouw rente gewoon mee.

Rente aanbod
Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 6

Aanbod hypotheken

Jij hebt al je keuzes gemaakt, HollandWoont heeft al jouw papieren bekeken. Het totale hypotheekaanbod ligt nu op tafel.

Hypotheekaanbod
Goede hypotheekadviseur - Afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 7

Naar de notaris

Tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Naar de notaris

Vind jouw adviseur