Line Copy Created with Sketch. Situatie

Verhuizen

Wat doe je met je HollandWoont hypotheek?

Meepakken naar je nieuwe huis

Je mag de HollandWoont hypotheek meeverhuizen naar je nieuwe huis. Het voordeel is dat je dan dezelfde rentevoorwaarden houdt voor de hypotheek die je nog hebt. Dat is aantrekkelijk als bijvoorbeeld de rente in het algemeen is gestegen. Leen je meer? Dan betaal je daarvoor de rente van dat moment.

Voorwaarde is wel dat je geen achterstand hebt of onregelmatig hebt betaald in de afgelopen 6 maanden. Je kan de hypotheek uitbreiden tot maximaal € 500.000,-. Dan val je natuurlijk niet meer onder de NHG omdat die tot € 355.000,- gaat. Maak jij je huis groener, dan kan je zelfs tot € 376.300,- lenen.

Doe de NHG-check

Ook na je verhuizing wil je waarschijnlijk profiteren van de NHG-voordelen. Je adviseur moet opnieuw checken of je aan de voorwaarden voldoet. Daarvoor kijkt hij onder meer naar je inkomen en de waarde van de nieuwe woning. Voldoe je niet meer aan de NHG-voorwaarden? Dan kun je je HollandWoont nog steeds meeverhuizen. Maar je rente stijgt.

Ga je duurder wonen?

Dan kun je je HollandWoont hypotheek verhogen tot maximaal € 500.000. Maar let op: een lening hoger dan € 355.000 valt niet meer onder de NHG.