Onafhankelijk hypotheekadvies

Goed advies is belangrijk

Werk je? Ga je met pensioen? Heb je een partner? Kinderen? Kom je in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur.

Waarom een adviseur?

Af en toe is het verstandig nog eens goed naar je hypotheek te kijken en waar nodig aan te passen. Misschien wil je verbouwen, verhuizen of extra aflossen. Of kom je onverwachts in een andere situatie terecht. Bijvoorbeeld bij een scheiding, overlijden of betalingsproblemen doordat je je baan verliest.

Een HollandWoont hypotheek kan je niet rechtstreeks bij ons afsluiten. De hypotheekaanvraag moet altijd via een hypotheekadviseur verlopen. Die staat je bij met raad en daad. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.

Hoeveel kost een adviseur?

Een hypotheekadviseur rekent kosten voor het advies dat hij geeft en het werk dat hij voor je doet. De een rekent een bedrag per uur, de ander een vast bedrag voor alles bij elkaar. Je kunt hierover van tevoren afspraken maken.
Meer informatie

Wat doet mijn adviseur dan?

Een hypotheekadviseur helpt je om de hypotheek te vinden die bij jou past. Daarvoor moeten verschillende zaken duidelijk worden. Jouw financiële situatie. Je toekomstplannen. Werk je? Ga je met pensioen? Heb je een partner? Kinderen? Kom je in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Wat gaat die hypotheek je kosten per maand. Al die zaken zoek je uit samen met je hypotheekadviseur. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als de hypotheek akkoord is, regelt je adviseur ook alle praktische dingen. Plus de afspraak met de notaris.

Je eigen huis kopen

Waar kom het geld vandaan?

Een hypotheek in 7 stappen 💪

Een onafhankelijke adviseur geeft je advies over jouw persoonlijke en financiële situatie en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook weet je dan hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding man en vrouw kijken bedenkelijk
Stap 1

Wat wil je?

Er is veel keuze in soorten woningen. Evenals in de manier waarop je het geld gaat lenen om die woning te kopen. Denk zelf alvast na over je wensen.

Hypotheek in 7 stappen - afbeelding jongeman krijgt advies van een goede hypotheekadviseur
Stap 2

Goede adviseur

Het klinkt misschien raar, maar een goede adviseur verdient geld voor je. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en adviseert je de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

NHG hypotheek - Afbeelding man op de fiets
Stap 3

Erop af!

Je hebt een leuke woning gezien. Bij een makelaar of op een online huizensite. Tijd om actie te ondernemen. Via de makelaar regel je een bezichtiging.

NHG hypotheek - Afbeelding appels op weegschaal
Stap 4

Belangrijke afwegingen

Een huis koop je voor de lange termijn. Dus kies je de hypotheek ook voor een lange tijd. Probeer daarom samen met je adviseur je toekomst zo goed mogelijk in te schatten.

NHG hypotheek - Afbeelding blokjes kaas met vlaggetjes
Stap 5

Rente aanbod

HollandWoont wil altijd de beste zijn. Dus als de marktrente in die drie weken vanaf het renteaanbod zakt, dan zakt jouw rente gewoon mee.

Hypotheek passeren bij de notaris - afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 6

Aanbod hypotheken

Jij hebt al je keuzes gemaakt, HollandWoont heeft al jouw papieren bekeken. Het totale hypotheekaanbod ligt nu op tafel.

Goede hypotheekadviseur - Afbeelding jong stel krijgt hypotheekadvies
Stap 7

Naar de notaris

Tijd om met de verkoper af te spreken wanneer je de woning krijgt. Bij de notaris regel je alle papierwerk en de betaling.

Vraag je hypotheekadviseur om een onafhankelijk advies.

Wij vinden het belangrijk dat je goed advies krijgt over je hypotheek. Daarom vraag je de HollandWoont hypotheek altijd aan via een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is onafhankelijk, dus vrij om voor jou te helpen aan de beste keuze voor jouw situatie.
Vind een goede adviseur