27 december 2021
Je mag de HollandWoont hypotheek meeverhuizen naar je nieuwe huis. Het voordeel is dat je dan dezelfde rentevoorwaarden houdt voor de hypotheek die je nog hebt. Dat is aantrekkelijk als bijvoorbeeld de rente in het algemeen is gestegen. Leen je meer? Dan betaal je daarvoor de rente van dat moment. Lees op deze pagina alles over verhuizen en je hypotheek.
Voorwaarde is wel dat je geen achterstand hebt of onregelmatig hebt betaald in de afgelopen 6 maanden. Je kan de hypotheek uitbreiden tot maximaal € 500.000,-.
Ook na je verhuizing wil je waarschijnlijk profiteren van de voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Je adviseur moet opnieuw checken of je aan de voorwaarden voldoet. Daarvoor kijkt hij onder meer naar je inkomen en de waarde van de nieuwe woning. Voldoe je niet meer aan de NHG-voorwaarden? Dan kun je je HollandWoont nog steeds meeverhuizen. Maar je rente stijgt.
Nee, deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Maar bij ons betekenen ze hetzelfde.
Nee, je kunt de looptijd van je hypotheek niet verlengen. De einddatum van je hypotheek blijft hetzelfde. Je hypotheek heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. Als je jouw hypotheek voor 30 jaar hebt afgesloten en na 4 jaar verhuist dan verandert de einddatum van je hypotheek niet. De resterende looptijd is dan dus maximaal 26 jaar. Verhoog je je hypotheek? Dan geldt voor dit verhoogde deel wel een looptijd van maximaal 30 jaar.
Ja, dat kan. Je risicoklasse wijzigt dan wel. Hierdoor kan het ook gebeuren dat je rente wijzigt. Voor het bepalen van de rente van de nieuwe risicoklasse van je nieuwe hypotheek, kijken we naar de rentelijst die van toepassing is op je oude hypotheek. Het kan gebeuren dat er op meerdere leningdelen andere rentelijsten van toepassing zijn.
Informatie over afspraken die wij gemaakt hebben kun je terugvinden in je algemene voorwaarden en je hypotheekaanbod.
Ja, je moet opnieuw aan onze acceptatievoorwaarden voldoen. Dit zijn dezelfde acceptatievoorwaarden als welke wij voor nieuwe klanten gebruiken. Wij hanteren voor klanten die gebruik maken van de meeneemregeling dus geen ‘lichtere’ toetsing. Is de resterende rentevastperiode van jouw bestaande hypotheek minder dan 10 jaar? Dan wordt deze getoetst tegen de door de AFM wettelijk vastgesteld toetsrente, zelfs als je op dit moment een lagere hypotheekrente betaalt. Is je nieuwe hypotheek op inkomen hierdoor niet haalbaar, dan is het wellicht een optie om voor je oude hypotheek eerst gebruik te maken van rentemiddeling.
Nee, dat hoeft niet.
Is je oude hypotheek afgelost? Dan heb je daarna 6 maanden de tijd om de hypotheekakte voor je nieuwe woning te tekenen. Daarna kan je geen gebruik meer maken van de meeneemregeling.
Ja, hier zijn mogelijkheden voor. Afhankelijk van de situatie kun je je hypotheek omzetten naar een aflossingsvrije, annuïtaire of lineaire aflosvorm. Of een combinatie hier van.