Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Rentedepot

Kijk jij op tegen de dubbele maandlasten? In veel gevallen moet je een tijdje betalen voor de rente en aflossing van je oude en je nieuwe hypotheek. Voor de rentelasten van je nieuwe hypotheek kun je tijdelijk extra lenen.

Extra lening

Het rentedepot is een extra lening binnen je bouwdepot. Het wordt ook wel het renteverlies tijdens de bouw genoemd. Hieruit betalen we de rente die je al moet betalen voordat je bent verhuisd. Je leent eigenlijk extra om je dubbele lasten te betalen. Naast rente over de betalingen aan de aannemer, kan dat ook rente zijn van een eventuele overbruggingshypotheek. Dit is de lening die je afsluit om alvast over de overwaarde van je huidige koopwoning te beschikken.

Alleen rente

Goed om te weten! Uit een rentedepot kun je alleen de rente laten voorschieten, niet de aflossing. Toch scheelt dat al op je maandlasten, en dat is mooi meegenomen in de periode voor of na een verhuizing.


Tijdelijke lening

Het rentedepot is tijdelijk. Zodra je bent verhuisd heb je namelijk geen dubbele maandlasten meer. Je gaat dan het voorgeschoten bedrag uit het rentedepot aflossen. Het kan zijn dat er meer geld in het rentedepot zat dan je uiteindelijk nodig had. Het bedrag dat overblijft wordt automatisch afgelost op je hypotheek.