Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Bouwen en verbouwen

Ook daar helpt HollandWoont je mee.

Bouwen, verbouwen, nieuwbouw; wat gaan we doen?

Je kunt de HollandWoont hypotheek aanvragen voor een nieuw huis, een bestaand huis, een huis dat je wilt (laten) bouwen en voor een verbouwing van je eigen huis. Je kunt ook je bestaande hypotheek oversluiten naar een HollandWoont hypotheek.

Bouwdepot - handige (ver)bouwspaarpot

Als je huis nog gebouwd wordt of als je nog met de verbouwing bezig bent, houden wij een deel van het geld in een bouwdepot. Anders gezegd: wij bewaren een deel van de hypotheek voor je. We betalen dat uit als we de facturen van de nieuwbouw of verbouwing van je krijgen.

Het bouwdepot kunnen we maximaal 24 maanden voor je vasthouden wanneer je een nieuwbouw woning hebt. Bij verbouwen houden we het maximaal 9 maanden vast. Zonodig verlengen we dat één keer met zes maanden.

 

Dubbele maandlasten

Kijk jij op tegen de dubbele maandlasten? In veel gevallen moet je een tijdje betalen voor de rente en aflossing van je oude en je nieuwe hypotheek. Voor de rentelasten van je nieuwe hypotheek kun je tijdelijk extra lenen. Dit noem je een rentedepot. Lees verder over het rentedepot.

Bouwdepot - Wat kan wel en wat niet

In dit overzicht zie je heel snel wat wel en wat niet kan bij een bouwdepot. Wat zijn de spelregels? Vallen tuintegels wel of niet onder het bouwdepot en hoe zit het met Ikea-bonnetjes?

Download

Hou je verbouwadministratie bij

Bonnetjes, facturen. Het is een heel gedoe. Maar we hebben ze nodig om uit te kunnen betalen. Op elke factuur staat: bedrijfsnaam, adres, plaatsnaam, telefoonnummer, een Nederlands bankrekeningnummer en Kamer van Koophandel-nummer. Plus wat je gekocht hebt of de uitgevoerde werkzaamheden.

Op een kassabon staan de naam en het adres van het bedrijf. Spullen via een particulier (Marktplaats bijvoorbeeld) vergoeden we tot een totaal van maximaal € 2.500,-. Stuur een kopie van de online-advertentie en een factuur van de verkoper met daarop de namen van de koper en verkoper, de prijs en beschrijving van de aankoop. Plus een kopie van het bankafschrift van de betaling. Gehuurd gereedschap vergoeden we tot maximaal € 1.500,-.

Kijk ook eens bij Vragen. Hier geven we antwoord op heel veel specifieke vragen rondom het bouwdepot.