Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op je vraag.

Mijn HollandWoont

Wat is Mijn HollandWoont? Line Copy Created with Sketch.

Dit is je persoonlijke portaal met informatie en inzicht over je hypotheek en bijvoorbeeld bouwdepot. Om gebruik te maken van Mijn HollandWoont moet je je registreren met een registratiecode. Deze registratiecode ontvang je per post thuis en is beperkt geldig. 

Registreren voor Mijn HollandWoont Line Copy Created with Sketch.

Heb je nog geen persoonlijk account? Vraag dan hier de registratiecode aan via de knop Registratiecode aanvragen. Je ontvangt de registratiecode per brief thuis. Daarna kan je jouw eigen account aanmaken. 

Je gegevens

Rekeningnummer veranderen Line Copy Created with Sketch.

In je persoonlijke portaal, Mijn HollandWoont, kan je gemakkelijk zelf het rekeningnummer wijzigen. 

Wanneer wordt de hypotheek van mijn bankrekeningnummer afgeschreven? Line Copy Created with Sketch.

Wij schrijven de rente en alle andere bedragen die horen bij je hypotheek af op de eerste werkdag van de maand. Je betaalt de rente per maand achteraf. Zorg daarom dat je voldoende geld op je bankrekening hebt. Kunnen we het bedrag niet afschrijven? Dan ontvang je binnen enkele dagen een brief. Hierin staat wat je dan moet doen.

Weet je dat er op de dag waarop wij de bedragen afschrijven niet voldoende geld op je bankrekening staat? Bel dan naar Team HollandWoont. We kunnen dan een betaalafspraak met je maken. Dit voorkomt dat je een brief van ons ontvangt.

Het bouwdepot

Declaraties insturen Line Copy Created with Sketch.

Je kunt je rekeningen eenvoudig online declareren via Mijn HollandWoont. Ook kan je hier het overzicht van je bouwdepot inzien en terugkijken welke rekeningen je al ingestuurd hebt. Goed om te weten: declareer je online via Mijn HollandWoont dan kunnen we je declaratie sneller verwerken. 

Wil je geen gebruik maken van Mijn HollandWoont? Dan kun je papieren declaratieformulieren aanvragen die je per post ontvangt. Neem hiervoor contact met ons op. 

Geldigheid bouwdepot Line Copy Created with Sketch.

Ga je een bestaande woning verbouwen? Dan is je bouwdepot maximaal 9 maanden geldig. Koop je een nieuwbouw woning? Je bouwdepot is dan 24 maanden geldig. Je kan in beide situaties je bouwdepot met maximaal 6 maanden verlengen. Je ontvangt alleen niet meer een vergoeding over het openstaande bedrag in het bouwdepot.

 

Bouwdepot stoppen Line Copy Created with Sketch.

Als je een declaratie instuurt dan kan je aangeven dat dit je laatste declaratie is. Doe je dit niet? Dan stopt je bouwdepot automatisch als je deze helemaal hebt verbruikt of als de looptijd van het bouwdepot is verlopen. 

Jaaropgave

Wat is een jaaropgave? Line Copy Created with Sketch.

Elk jaar sturen we je een jaaropgave van je hypotheek. Dit is een totaaloverzicht van alle bedragen die je in het jaar moest betalen en van alle bedragen die je in het jaar hebt ontvangen. De jaaropgave bevat de fiscale gegevens die je kunt gebruiken voor je belastingaangifte.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave? Line Copy Created with Sketch.

Je jaaropgave staat klaar sinds 13 januari 2020. Log in op Mijn HollandWoont om je jaaropgave te downloaden. 

Waar kan ik mijn jaaropgave vinden? Line Copy Created with Sketch.

In het portaal, Mijn HollandWoont, kan je de jaaropgave downloaden. Deze is te downloaden vanaf 13 januari 2020. Deze ontvang je dus niet per post.