Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Terugbetalen

Je kunt op drie manieren aflossen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Wat past het beste bij jouw situatie? Kies zelf. En bedenk je je op een later moment? Geen probleem, dan wissel je gewoon.

Annuïtair

Als je annuïtair aflost betaal je je schuld helemaal af aan het eind van de looptijd. Je betaalt in het begin veel rente en weinig aflossing. De eerste jaren gaat dat aflossen dus nog niet zo snel omdat je vooral rente betaalt.

 

Lineair

Kies je voor een lineaire lening dan betaal je in het begin veel rente en aflossing en later minder. Fijn als je wilt dat je maandlasten in de loop van de jaren lager worden.

 

Aflossingsvrij

Je kunt soms tot 50% van de marktwaarde van je woning aflossingsvrij lenen. Je betaalt over dat deel dan alleen rente en je lost niets af. Hou er dus rekening mee dat je aan het einde van de looptijd nog een schuld hebt. Die moet je op dat moment wel aflossen. Twijfel je over aflossingsvrij lenen? Bespreek het met je adviseur. 

Let op! NHG staat niet toe dat starters aflossingvrij lenen.

Los extra af zonder kosten

Heb je geld over? Of een leuke meevaller? Dan kun je het gebruiken om extra af te lossen. Daar profiteer je meteen van, want je maandlasten gaan omlaag. Lekker idee toch? En je mag met je eigen geld net zoveel extra aflossen als je wilt. Daar rekenen wij geen kosten voor.