HollandWoont in het kort

De HollandWoont hypotheek. Lekker Hollands. Lekker overzichtelijk.

 1. Heldere taal
  Je hebt het misschien al gemerkt. Wij praten en schrijven gewoon. Moeilijke woorden gebruiken we niet of leggen we uit. Zodat we elkaar goed begrijpen. En tegen ons mag je ook zo praten. Lekker Hollands dus. En domme vragen bestaan niet! 

 2. Altijd een aantrekkelijke rente
  Hoe lager de rente, hoe minder je betaalt voor je hypotheek. Wij kijken elke dag welke scherpe rentetarieven we je kunnen bieden. En tegen welke zo gunstig mogelijke voorwaarden. Zo maak je op elk moment de beste keuze. En zakt de rente als je nadenkt over ons renteaanbod? Dan zak je gewoon mee!

 3. Renteaanbod tot wel twaalf maanden geldig
  Haast is nooit goed als je een woning gaat kopen. Daarvoor is het bedrag veel te groot. Daarom hoef je ook niet snel te beslissen over ons renteaanbod. Bij bestaande bouw heb je drie maanden de tijd om na te denken, en bij nieuwbouw zelfs zes maanden. Bovendien kun je deze periodes ook nog eens met dezelfde tijd verlengen. Daarvoor betaal je dan een vergoeding.

 4. Vrijwel overal af te sluiten
  Bij vrijwel alle hypotheekadviseurs is de HollandWoont hypotheek verkrijgbaar. Je hoeft dus nooit ver te zoeken om ons te vinden. We zorgen dat al deze hypotheekadviseurs ook precies dezelfde informatie van ons krijgen. Dan maakt het niet uit of je je hypotheek regelt in Heerlen of Heerenveen.

 5. Ook voor zelfstandig ondernemers
  Wij geloven in mensen met een eigen bedrijf. Al na één jaar als zzp’er of ondernemer ben je bij HollandWoont welkom. Natuurlijk moeten je jaarcijfers dan wel goed zijn. En de vooruitzichten rooskleurig. Ook flexwerkers vinden bij ons vaak een passende hypotheek. Dus uitzendkrachten, payrollers, en werknemers in vaste dienst met een nulurencontract: kom maar praten! 

 6. Energiebesparende voorzieningen meefinancieren
  Volgens de wet mag je in principe niet meer lenen dan de waarde van je woning. Maar wil je je nieuwe huis of appartement energiezuiniger maken? Bijvoorbeeld met zonnepanelen, vloerisolatie of een warmtepomp? Dan kun je (in bepaalde gevallen) ook die extra kosten bij ons lenen.

 7. Overbrugging van oude naar nieuwe woning
  Is je oude woning nog niet verkocht, maar moet je wel al gaan betalen voor je nieuwe huis of appartement? Dan kun je bij ons tijdelijk de overwaarde op je oude woning bij ons lenen. Dat heet een overbruggingskrediet. Dit is een tijdelijke lening. Je lost die af met de overwaarde van je oude huis als deze verkocht is.

 8. NHG-hypotheek voordelig oversluiten
  De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een verzekering. Als je je huis met verlies moet verkopen, dan betaalt de NHG het verschil bij. Dit is in sommige situaties en er zitten voorwaarden aan vast. Hierover kun je meer lezen op nhg.nl. De verzekeringspremie hiervoor is een percentage van het hypotheekbedrag. Als je je lopende hypotheek oversluit bij HollandWoont, dan hoef je niet opnieuw de hele verzekeringspremie te betalen. Je betaalt alleen voor het bedrag dat je meer wil lenen.

 9. Aflossen zonder vergoeding
  Je mag elk jaar tien procent van je hypotheekbedrag extra aflossen. Zonder dat je daarvoor en vergoeding hoeft te betalen. Los je extra af met je eigen geld? Dan mag dit tot 100% zonder extra kosten. Zo ben je sneller van je hypotheekschuld af.

 10. Rente meenemen als je verhuist
  Ga je verhuizen, dan wil je natuurlijk je prima HollandWoont-hypotheek niet kwijt. Dat hoeft ook niet. Je mag namelijk onze hypotheek meenemen naar je nieuwe woning. Wel zo makkelijk en vertrouwd.