Goed doel

Wij steunen Habitat

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op een verantwoorde en prettige manier wonen. Je huis hoort je veilige plek te zijn. Waar je je thuis voelt. Helaas zijn er landen in de wereld waarbij een veilig huis, goed drinkwater en hygiëne niet vanzelfsprekend zijn. Daarom dragen wij ons steentje bij. Doe jij ook mee?

HollandWoont steunt Habitat - Afbeelding dame en heer in Quatemala

Een goede daad is goud waard

Je huis hoort je veilige plek te zijn. Een plek waar je je thuis voelt. Helaas zijn er nog veel plekken op de wereld waar een veilig huis niet vanzelfsprekend is. De manier waarop Habitat te werk gaat vinden wij uniek. Ze zien mensen in ontwikkelingslanden niet als slachtoffers, maar als zelfstandige mensen die – met een steuntje in de rug – heel goed in staat zijn om een eigen toekomst op te bouwen.

Daarom steunen wij Habitat for Humanity. Habitat gelooft dat een veilig en degelijk huis hét middel is hiervoor. Een huis biedt niet alleen onderdak, maar ook gezond­heid en veerkracht, het levert toegang tot kapitaal en kan fungeren als onderpand voor een lening. Daarmee kunnen mensen, vanuit de veilige basis van hun huis, zelf verder bouwen aan een beter leven voor zichzelf en volgende generaties

Doneer

Healthy home kits

Habitat steunt de bevolking van Guatamala met Healthy Home Kits. Een Healthy Home Kit kost €360 en bestaat uit drie onderdelen (rookloos fornuis, hygiënische wc en een waterfilter) die gezamenlijk zorgen voor een betere hygiëne, minder ziektes, meer wooncomfort en kostenbesparing. Ook wordt hierbij gekeken naar duurzame oplossingen. Zo verbruikt het fornuis 50% minder hout, blijft de rook buiten het huis en hebben ze ruimte om in 1 keer voor het hele gezin te koken. Met dit soort kits krijgen bewoners de materialen, maar ook de hulp van vrijwilligers om op een snelle, doeltreffende en goedkope manier hun directe leefomgeving op een duurzame manier te verbeteren.

Lees meer

Help jij ook?

Ben je blij met jouw huis, jouw thuis? En wil je andere mensen helpen ditzelfde te bereiken? Misschien verduurzaam jij je huis met zonnepanelen of isolatie. Jij kunt nu ook inwoners van Guatemala helpen met het verduurzamen en verbeteren van hun huis. HollandWoont steunt Habitat financieel met Healthy Home Kits. Help jij ook? Via onderstaande button kun je meer lezen over Habitat en eventueel jouw bijdrage overmaken. De keuze ligt natuurlijk helemaal bij jou. Jij bepaalt of en hoeveel je doneert.
Lees meer en doneer