Over HollandWoont

Alle aanbieders van hypotheken hebben kapitaal nodig om hypotheken te kunnen verstrekken. Dit kapitaal kunnen zij bijvoorbeeld verkrijgen door spaargeld te vragen van consumenten, door te lenen bij andere grote partijen of via financieringsvormen waarin investeerders kunnen participeren. HollandWoont maakt gebruik van dat laatste model.

Waar komt het geld vandaan?

Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse institutionele partijen (banken, verzekeraars, pensioenfondsen gevestigd in de EU, Zwitserland, Noorwegen, US of UK). Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig. Daarnaast maken wij afspraken met investeerders om er voor te zorgen dat wij consumenten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij nieuwe wensen. Serieuze zaak HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en is verantwoordelijk voor het verstrekken van een hypotheek aan consumenten. Hierbij neemt HollandWoont zijn zorgplicht naar consumenten heel serieus: op het moment dat de hypotheek wordt verstrekt, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

HollandWoont 2 miljard in 2,5 jaar

2,5 jaar na de livegang van HollandWoont bereikt de hypotheekportefeuille de bijzondere grens van 2 miljard.Vanaf de start werd HollandWoont door vele adviseurs omarmd en dit aantal is alleen maar gegroeid. Een grote aanwezigheid in de top 3 van de 30-jaars NHG-rente zorgt dat we opvallen, maar een persoonlijke service en een goed product zorgen voor vertrouwen onder adviseurs en consumenten.

We vinden het heel fijn om bijna 10.000 consumenten een goed product tegen een voordelig tarief te bieden en op die manier woonplezier te creëren. We zijn ontzettend trots op deze mijlpaal en willen hiervoor onze medewerkers, adviseurs, serviceproviders, business partners en funders enorm bedanken, want dit kunnen we alleen doen als we het samen doen.

Gouden Lotus Award 2022

HollandWoont is in 2020, 2021 en 2022 genomineerd voor de Gouden Lotus Award in de categorie Beste hypotheekverstrekker (<3 jaar). Daar zijn we natuurlijk apetrots op! Wie mochten er stemmen? Dat waren de hypotheekadviseurs. We hebben de award helaas niet gewonnen, maar we zijn in ieder geval al heel blij met de nominering.