Over HollandWoont

Alle aanbieders van hypotheken hebben kapitaal nodig om hypotheken te kunnen verstrekken. Dit kapitaal kunnen zij bijvoorbeeld verkrijgen door spaargeld te vragen van consumenten, door te lenen bij andere grote partijen of via financieringsvormen waarin investeerders kunnen participeren. HollandWoont maakt gebruik van dat laatste model.

Waar komt het geld vandaan?

Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse institutionele partijen (banken, verzekeraars, pensioenfondsen gevestigd in de EU, Zwitserland, Noorwegen, US of UK). Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig. Daarnaast maken wij afspraken met investeerders om er voor te zorgen dat wij consumenten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij nieuwe wensen. 

Serieuze zaak
HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en is verantwoordelijk voor het verstrekken van een hypotheek aan consumenten. Hierbij neemt HollandWoont zijn zorgplicht naar consumenten heel serieus: op het moment dat de hypotheek wordt verstrekt, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

Gouden Lotus Award 2021

HollandWoont is in 2020 en 2021 genomineerd voor de Gouden Lotus Award in de categorie Beste hypotheekverstrekker (<3 jaar). Daar zijn we natuurlijk apetrots op! Wie mochten er stemmen? Dat waren de hypotheekadviseurs. We hebben de award helaas niet gewonnen, maar we gaan ervoor om hem in 2022 binnen te slepen. We zijn in ieder geval al heel blij met de nominering. 

Als een raket door de grens van 1,5 miljard

Op 3 juni 2021 bereikte HollandWoont de grens van 1,5 miljard aan gepaseerde hypotheken. Een mijlpaal waar we best trots op zijn. Zeker omdat we deze iets meer dan anderhalf jaar na de start van HollandWoont hebben behaald. We gingen namelijk live op 3 september 2019. We durven ons nu met recht dé NHG-hypotheek van Nederland te noemen.