Over HollandWoont

Alle aanbieders van hypotheken hebben kapitaal nodig om hypotheken te kunnen verstrekken. Dit kapitaal kunnen zij bijvoorbeeld verkrijgen door spaargeld te vragen van consumenten, door te lenen bij andere grote partijen of via financieringsvormen waarin investeerders kunnen participeren. HollandWoont maakt gebruik van dat laatste model.

Waar komt het geld vandaan?

Het geld van een HollandWoont hypotheek komt van binnenlandse en buitenlandse institutionele partijen (banken, verzekeraars, pensioenfondsen gevestigd in de EU, Zwitserland, Noorwegen, US of UK). Uiteraard selecteren wij investeerders heel zorgvuldig. Daarnaast maken wij afspraken met investeerders om er voor te zorgen dat wij consumenten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen helpen bij nieuwe wensen. 

Serieuze zaak

HollandWoont staat onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en is verantwoordelijk voor het verstrekken van een hypotheek aan consumenten. Hierbij neemt HollandWoont zijn zorgplicht naar consumenten heel serieus: op het moment dat de hypotheek wordt verstrekt, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

Gouden Lotus Award 2020

HollandWoont is genomineerd voor de Gouden Lotus Award 2020 in de categorie beste nieuwkomer. Daar zijn we natuurlijk apetrots op! Wie mochten er stemmen? Dat waren de hypotheekadviseurs. Op 1 september hoorden we van de vakjury dat we helaas niet de winnaar waren. We zijn in ieder geval al heel blij met de nominering. En wie weet winnen we volgend jaar!

Als een raket door de grens van 1 miljard

Op 20 november 2020 bereikte HollandWoont de magische grens van 1 miljard aan gepaseerde hypotheken. Een mijlpaal waar we best trots op zijn. Zeker omdat we deze iets meer dan een jaar na de start van HollandWoont behaalde. Dat was namelijk op 3 september 2019. We durven ons nu met recht dé NHG-hypotheek van Nederland te noemen.