Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Zelfde huis, nieuwe hypotheek

Niet verhuizen, maar wel je woonlasten omlaag met een nieuwe hypotheek. Mooi idee toch? Kijk of je er je voordeel mee kunt doen.

Stap 1
Je huidige hypotheek moet NHG hebben. Check? Ga naar stap 2.
Stap 2
Is het bedrag dat je wilt lenen bij HollandWoont niet hoger dan je huidige lening en de kosten die je maakt voor het oversluiten? Kosten voor de notaris en kosten die je oude hypotheekverstrekker rekent bijvoorbeeld? Zie stap 3.
Stap 3
Oversluiten van NHG naar NHG? Dan mag de waarde van je woning hoger zijn dan €310.000 en toch krijg je de voordelen van oversluiten met NHG. Wel vragen we een hypotheekakte op van je huidige hypotheek, maar je hoeft geen taxatierapport aan te leveren. Klaar voor stap 4?

Geen NHG?

Heb je een hypotheek zonder NHG? Geen zorgen, ook dan kun je overstappen naar HollandWoont. Je adviseur kan je hierbij helpen.

Nog dit over de looptijd

Sluit je je hypotheek over naar HollandWoont? Dan eindigt deze op hetzelfde moment als je oude hypotheek. Dus heb je al 10 jaar een hypotheek die in totaal 30 jaar loopt? Dan mag je nieuwe HollandWoont hypotheek maximaal 20 jaar lopen.

Stap 4
Ga naar je adviseur. Die rekent voor je uit of oversluiten voordelig is. Want je moet bijvoorbeeld ook een bedrag betalen aan je oude hypotheekverstrekker. Omdat je bij hem weggaat. En misschien moet je huis opnieuw getaxeerd worden. Je adviseur is gewend om deze lastige rekensom te maken.
Stap 5
Heeft je adviseur goed nieuws voor je? Gefeliciteerd! Je bent klaar voor de laatste stap.
Stap 6
Bij de notaris maak je het helemaal rond. Veel plezier met je nieuwe hypotheek en je lagere woonlasten. En welkom bij HollandWoont!