Line Copy Created with Sketch. Hypotheek

Een hypotheek dankzij de Arbeidsmarktscan

Goed nieuws: ook voor flexwerkers heeft HollandWoont een hypotheek. Je mag dan wel geen vast arbeidscontract hebben, als het aan ons ligt krijg je wel een vast ‘thuis’! Zónder belachelijk hoge rentes of onmogelijke voorwaarden.

Definitie flexwerker

Eerst even duidelijkheid over wie wel of niet een flexwerker is. Je bent een flexwerken als je voldoet aan ALLE onderstaande eigenschappen:

  • Je bent in loondienst.
  • Je hebt de afgelopen drie jaar een of meerdere tijdelijke contracten zonder afspraken over het aantal uren gehad.
  • Je hebt geen intentieverklaring gekregen van je werkgever.
  • Je hebt de laatste 14 maanden ten minste 12 maanden betaald gewerkt.
  • Je bent GEEN zzp’er, ondernemer of uitzendkracht.

Vul de Arbeidsmarktscan in

De Arbeidsmarktscan is een rekenprogramma op internet. Banken, maar ook instellingen als de Nationale Hypotheek Garantie gebruiken deze tool. De gegevens die jij hierin invult, geven een beeld van hoe ‘toekomstproof’ jouw situatie is.

Dan gaat het vooral over hoe goed jij in de markt ligt. Dat hangt af van bijvoorbeeld je vakgebied, het niveau van je opleiding, je eerdere functie en werkervaring, waar je woont, en hoeveel vraag er is naar jouw beroep. Die optelsom geeft een verwachting van het vertrouwen dat jij en wij in je financiële toekomst mogen hebben.

Hypotheek aanvragen

Als je voldoende hoog scoort in de Arbeidsmarktscan, dan kun je met het rapport dat je per e-mail ontvangt via een hypotheekadviseur een hypotheek bij ons aanvragen. Logisch dat we dan nog naar een aantal andere eisen kijken, zoals bij iedereen die een hypotheek aanvraagt. Een positieve Arbeidsmarktscan geeft dus geen recht op een hypotheek, maar is wel een belangrijke opstap.

Let er trouwens op dat de uitkomst van de scan maar een beperkte tijd geldig is. Natuurlijk kun je die zo vaak opnieuw doen als je wilt, maar dat kost steeds € 110,- (behalve als je de hypotheek niet in die tijd kunt rondkrijgen, dan mag je ‘m gratis nog een keer invullen). Die kosten zijn overigens wel aftrekbaar in je belastingaangifte.